Zaterdag 9 juni Pokerrun

 

 

Motorrijden voor het goede doel samen met andere motorrijders

De 7e pokerrun komt eraan. Een toerrit van motorrijders voor het goede doel en opgezet door MC Motorhead uit Hoogeveen. De Pokerrun is een toerrit die gaat door Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel. De rit gaat van motorclub naar motorclub. Bij elke stop- of startplaats krijgt de motorrijder een speelkaart in een gesloten envelop die pas in Hoogeveen bij de finish wordt opengemaakt door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Iedereen mag meedoen, jong en oud, in groepsverband of solo, zijspannen en trikes. Je hoeft dus niet bij een motorclub aangesloten te zijn. Lees hier alle spelregels.

Spelregels van de Pokerrun

De Pokerrun, een initiatief van MC Motorhead uit Hoogeveen, is een toerrit voor motoren die van motorclub naar motorclub gaat. Bij elke stop- of startplaats krijgt de motorrijder een speelkaart in een gesloten envelop die pas in Hoogeveen bij de finish wordt opengemaakt door een deskundig team van gewiekste pokeraars. Degene met de hoogste pokerhand kan een leuke prijs winnen. Het lijkt dus wel een beetje op de Elfstedentocht, alleen bij de pokerrun mag je wel een stempel missen. Iedereen mag mee doen, jong en oud, in groepsverband of solo, zijspannen en trikes. Je hoeft dus niet bij een motorclub aangesloten te zijn.

Aan de Pokerrun doen dit jaar 14 clubs mee uit Drenthe, Friesland, Overijssel en de Flevopolder. Hoe je rijdt en bij welke clubs je langs gaat mag je zelf bepalen. M.a.w. het is geen verplichting om bij alle clubs langs te gaan. Je dingt mee naar een prijs als je minimaal vijf speelkaarten hebt. Maar natuurlijk hoe meer kaarten hoe hoger de kans op een prijs.

Inschrijving (eenmalig) is 5 euro p.p. Maar je mag ook 2 keer inschrijven of 3 keer, dan kost het resp. 10 of 15 euro. Alle clubs hebben die dag hun clubgebouw geopend voor nieuwsgierigen en verkopen versnaperingen waarvan de tegoeden gaan naar de Pokerrun. Starten is mogelijk vanaf 08:30 uur.

Deelname aan de Pokerrun is geheel voor eigen risico. Iedere deelnemer dient verzekerd te zijn. De organisatie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor enige schade.

HHet goede doel van de 7e Pokerrun


Het doel van de Pokerrun is motorrijden, dus haal hem uit de schuur en ga lekker toeren, van club naar club. Het doel daaraan verbonden is het inzamelen van geld en om hier iets mee te doen wat anderen goed kunnen gebruiken.  Er blijft niets aan de spreekwoordelijke strijkstok hangen.

Voor 2018  gaan we nu stichting Vakantievreugd helpen. Dit is een non-profit organisatie die (vakantie)reizen organiseert voor gehandicapten

  

Start- en stopplaatsen zijn bij:

( Klik op de club voor hun website )

MC Motorhead in Hoogeveen

MC Black Eagle in Zwartemeer

Motorclub Schoonebeek

Roving Spirit MC in Slagharen

CMA NL in Hardenberg

MC De Zweef in Nieuwleusen

MC Genemuiden

NorthEastPolderBikers in Kraggenburg

De Vlotterbak in Steenwijk

Bikersclub Meppel

Motorclub Eastwood Ooosterwolde

DTC Daarle

Outsiders MC Klazienaveen

AMBC Staphorst

De finish is in Hoogeveen bij MC Motorhead. Heb je zin in een geweldige toerrit door Drenthe en Overijssel, doe dan mee en steun het goede doel.

Hieronder zie je de kaart met het volledige rondje langs alle motorclubs.

 

Voor meer info zie www.mcmotorhead.nl of mail  info@mcdezweef.nl  of  info@mcmotorhead.nl